Unde ieşim în Bucureşti: Barrio by the Embassy

De ceva vreme, de fiecare dată când am vrut să ies în oraș la un restaurant sau local am dat la o parte varianta centrul vechi. O fi rămas poate centrul distracției, dar au început să apară locuri frumoase și în alte zone din București: Romană, Floreasca etc.

De curând am descoperit un restaurant în Piața Amzei, amplasat  într-o casă pe care o cunosc de când eram mică și locuiam în zonă. Casa-monument în stil Art Nouveau de pe strada Biserica Amzei a aparținut familiei Catargiu, însă a fost renovată și acum adăpostește un restaurant intim, unde poți vorbi liniștit fără stresul că te aude vecinul de la masa alăturată.

Restaurantul Barrio face parte din lanțul the Embassy, ce deține mai multe puburi și restaurante în București. La parterul casei se află restaurantul, cu spații de restaurant și lounge, iar la etaj funcționează un hotel. Foarte convenabil, aș putea adăuga…

Ce mi-a plăcut:

  1. Amplasarea: casa veche dă o eleganță aparte, te face să te întrebi ce oameni au locuit acolo și ce povești au auzit pereții din jurul tău. În plus, am apreciat că deși moda spune să ai un design industrial, cu mult metal și decorațiuni minimaliste, Barrio e exact invers: confortabil și cald, însă suficient de spațios.
  2. Mâncarea: găsești câte ceva pentru fiecare poftă. Eu am încercat o rață crocantă cu sos de soia  caramelizat și orez basmati absolut fantastică și am gustat o salată cu caracatiță , brânză haloumi și pesto de pătrunjel și  o supă cremă de brânză cu trufe negre. După un singur fel eu m-am săturat, farfuriile sunt suficient de bogate. Puteți arunca și voi un ochi la meniu.
  3. Prețurile: pentru zona în care este amplasat și ce oferă,  Barrio are prețuri decente, cu atât mai mult cu cât porțiile sunt generoase, deci nu plătești 50 de lei pe un moț în mijlocul farfuriei 🙂

Ce nu mi-a plăcut:

  1. Unii pereți nu se mai află în cea mai bună formă, mai au urme lăsate de alți clienți. Așa că nu vă așteptați chiar la lux.
  2.  Într-una dintre camere sunt două tablouri de vreo 2-3 metri înălțime cu fotografie ce reprezintă o doamnă îmbrăcată în roșu. Dacă era magazin înțelegeam rostul, dar pentru un restaurant mi s-a părut ciudată alegerea. O chestie de gust, presupun…

Duminica aveau și  o ofertă: dacă rezervi cu o zi înainte o masă, plătești doar jumătate din prețul băuturii. Mai au și alte oferte, sunt toate puse pe site.

restaurant lounge Barrio Bucureşti

Sursa foto

Restaurant Bucuresti Barrio by Embassy

Restaurant Bucuresti Barrio by Embassy

Restaurant Bucuresti Barrio by Embassy

You are not authorized to see this part
Please, insert a valid App IDotherwise your plugin won't work.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!