Pietele de Craciun de la Viena

Miros de prajituri aburinde si aroma de punch fierbinte, clinchet de clopotei si voci vesele de copii : nu poate fi decat Viena in preajma sarbatorilor de Craciun! De la mijlocul lunii noiembrie pana de Craciun, Viena se transforma intr-un taram de poveste pentru orice iubitor al sarbatorilor de iarna.

Viena nu trebuie ratata daca vrei sa faci o mica escapada de iarna. Bineinteles, vei ocoli atractiile pe care le poti vedea tot anul, in favoarea uneia sezoniere, dar care iti va umple inima de bucurie si caldura : Piata de Craciun.Rathausplatz

Mai bine zis Pietele, fiindca sunt mai multe. Si ca sa-ti facem vizita mai placuta si mai usoara, iti spunem ce poti gasi la fiecare dintre cele mai importante piete de Craciun din Viena.

Mai intai, poti merge in Piata Primariei Rathausplatz  unde ai 150 de standuri care iti ofera de la cadouri de Craciun si decoratiuni, la dulciuri si bauturi calde. Foarte aproape, intre Muzeul de Istoria Artei si Muzeul de Stiintele Naturii se afla Satul de Crăciun din Maria-Theresien-Platz. Aici poti merge pentru obiecte de arta populara traditionala sau lucruri mai neobisnuite, originale, dar care cu siguranta vor fi apreciate de cei de acasa.

 Satul de Crăciun din Maria-Theresien-Platz

Piata de Craciun de pe Freyung, din centrul istoric, ofera inca din anul 1772 articole de arta populara, obiecte de ceramica, iesle traditionale si decoratiuni din sticla. Foarte aproape de Freyung se afla si Targul de Craciun din Piata Am Hof, de unde te sfatuim sa cumperi articolele de artizanat de o calitate extraordinara.

Targul de Craciun din Piata Am Hof

Palatul Schönbrunn gazduieste si el Targul Cultural si de Craciun in curtea de onoare. Daca ajungi chiar si dupa Craciun, cu siguranta prinzi Targul de Anul Nou din acelasi loc. Aici poti asista la concerte de Craciun, participa la ateliere si invata mestesuguri traditionale.

 Globuri de brad la Targul de Craciun al Palatului Schönbrunn 

Pentru copii, Targul de Craciun din Karlsplatz, aflat la a 20-a aniversare, este un paradis devenit realitate. Exista un program variat pentru cei mici, plin cu activitati care sa ii distreze si sa ii instruiasca. Cateva stradute ascund de tumultul orasului Targul de Craciun de la Spittelberg, cu obiecte de artizanat si o multitudine de mancaruri si prajituri numai bune pentru degustat.

Figurine din lemn in Karlsplatz

Pana pe 6 ianuarie, poti merge si la Targul de Iarna de la Riesenradplatz, ce ofera diverse activitati, printre care plimbari pentru copii, program artistic si concerte live. Pe Stephanplatz, cele 26 standuri ale Targului de Craciun ofera produse austriece de cea mai buna calitate, iar in Piata de Delicatese Naschmarkt gasesti in acest an o mica si frumoasa piata de Craciun.

 Sa nu uitam delicatesele culinare

Orice Piata de Craciun ai alege, poti fi sigur ca gasesti produse de inalta calitate, ca gusti din produse austriece traditionale si ca faci parte din oamenii care stiu sa se bucure de spiritul sarbatorilor de iarna.

Daca ti-a placut articolul, share&like!

Sursa foto: Pinterest

You are not authorized to see this part
Please, insert a valid App IDotherwise your plugin won't work.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!