Paris

Paris: 5 ciocolaterii de neratat

Când spui Paris, spui eleganță, rafinament și…ciocolată.

Dar de unde vine ciocolata în Franța?

În secolul XVI evreii din Spania și Portugalia au adus cu ei în Franța desertul preferat: ciocolata. Odată ajunși în Franța, evreii s-au instalat la Bayonne, recunoscut ca orașul ciocolatei. Regele Louis XIII și soția sa, regina Ana a Austriei au fost primele personalități cucerite de noul desert și l-au popularizat odată ce l-au oferit cu ocazia nunții lor. De atunci, francezii au devenit cei mai mari specialiști în ciocolată din lume iar unii patisieri se dedică exclusiv creării de tablete și bomboane pe bază de cacao.

În Paris, centrul ciocolatei se află în cartierul Saint Germain, unde găsești aproape la fiecare pas ciocolaterii cărăra cu greu le poți rezista. Iată preferatele mele.

Debauve et Gallais

În același loc de pe Rue des Saints-Pères încă din 1818, Debauve et Gallais este una dintre cele mai vechi ciocolaterii din Paris. În 1819 a fost numită unic furnizor de ciocolată al familiei regale franceze, și păstrează și până astăzi ca ambalaj cutiile albastru cu auriu în care primeau ciocolata regii Louis XVIII, Charles X, sau Louis-Philippe. Dacă ajungi aici, încearcă trufele cu ciocolată neagră – un desert decadent, favoritul regelui Louis.

Paris
Paris

Jean-Charles Rochoux

Pentru pasionații de modă, aceasta este unica ciocolaterie de neratat. Magazinul arată mai degrabă a butic de lux decât a ciocolaterie, iar bomboanele sunt ambalate artistic în cutii aurii cu model de piele de șarpe. Aici încearcă trufele Medan: ciocolată umplută cu stafide caramelizate flambate și rom.

Sursa foto

À la Mère de Famille

Fondată în 1761, À la Mère de Famille este cea mai veche ciocolaterie din Paris – magazinul de pe 35 Rue du Faubourg din Montmartre este chiar monument istoric. Încearcă aici Florentines: migdale în miere caramelizată, apoi învelite în ciocolată neagră.

Sursa foto

Henri Leroux

Henri Leroux este unul dintre cei mai apreciați ciocolatieri francezi. Cu peste 80 de creații pe bază de ciocolată fină din Vanuatu, São Tome, Columbia și Madagascar—această ciocolaterie se diferențiază de restul prin designul minimalist. Poți gusta aici ciocolata matcha-yuzu.

Sursa foto

Patrick Roger

Pe Boulevard Saint-Germain îl găsești pe Patrick Roger, faimos pentru imensele sale sculpturi de ciocolată. Cele mai bine vândute bomboane ale sale sunt Instinct, cu ciocolată neagră și migdale coapte, și Corsica, cu ciocolată neagră și coajă de portocale.

Sursa foto: Pinterest

Care este ciocolateria ta preferată în Paris?

You are not authorized to see this part
Please, insert a valid App IDotherwise your plugin won't work.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!