Moulin Rouge

Moulin Rouge la 130 de ani

Costume extravagante, pene, paiete în mii de culori… Se spune că nu mergi la Moulin Rouge ca să asculți, ci ca să vezi. Cabaretul cu al său șarm frivol atrage vizitatori din lumea întreagă ce pleacă pe veci cuceriți de feeria de lumini și culori. Anul acesta Moulin Rouge împlinește 130 de ani și cred că este momentul perfect să aflăm câteva lucruri inedite despre povestea celui mai cunoscut cabaret din lume.

Povestea începe la 6 octombrie 1889 în al 18-lea arondisment parizian, într-o perioadă în care Franța era extrem de bogată, unde frivolitatea și lejeritatea erau cuvintele de ordine: la Belle Epoque.

Proprietarii, Joseph Oller și Charles Zidler, având deja experiență în lumea spectacolului, știau exact ce dorește publicul: spectacole extravagante inspirate din lumea circului, un ring de dans gigantic și…chiar un elefant decorativ în mărime naturală în care publicul putea intra.

Ce distinge însă acest cabaret de altele este un dans ce va deveni celebru și asociat iremediabil cu Moulin Rouge: french can-can.

Numele cabaretului înseamnă Moara Roșie și face referire la cele aproape 30 de mori de grâne care existau în zona cabaretului de astăzi. De aceea, pe acoperișul Moulin Rouge se găsește în continuare o moară roșie.

Afișele spectacolelor au fost create de Henri de Toulouse-Lautrec, un artist francez devenit client fidel al cabaretului.

Moulin Rouge

Dansatoarele de la Moulin Rouge trebuie să îndeplinească minim două condiții obligatorii: să fie absolvente de dans clasic și să aibă minim 1,75m.

Moulin Rouge este deschis 365 de zile pe an și primește în fiecare seară 1800 de spectatori. În sala tapițată în roșu burgund, 120 de ospătari stau la dispoziția invitaților și 80 de dansatoare intră pe scenă pentru spectacolul Féérie, prezentat de 20 de ani.

Dansatoarele de la Moulin Rouge se numesc Doris’s Girls, după Miss Doris, faimoasa coregrafă care a creat spectacolul de can-can în 1961.

La aniversarea a 125 de ani, Moulin Rouge a intrat în cartea recordurilor: dansatoarele de can-can au reușit să ridice piciorul de 29 de ori în 30 de secunde.

Iată cum s-a sărbătorit aniversarea cu numărul 130:

Tu ai merge la Moulin Rouge?

Citește și:

City break Paris – ce vizitezi în 3 zile

7 lucruri gratis de făcut în Paris

Paris – transport către și în oraș

Pasaje secrete din Paris

Top 5 locuri instagrammabile în Paris

Paris: 5 ciocolaterii de neratat

You are not authorized to see this part
Please, insert a valid App IDotherwise your plugin won't work.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!