Inedit in Paris: Restaurantul plutitor de pe Sena

Paris este deja un oras arhi-cunoscut pentru gastronomia frantuzeasca. Crezi ca stii tot? Iti demonstrez ca inca poti fi uimit!

Cu siguranta ca atunci cand te gendesti la Paris, deja te imaginezi la o terasa ultra-aglomerata de pe Champs Elysées, cu un pahar de vin rosu pe masa, asteptand o friptura de vita in sange. Parca si vezi cum vine un garçon cu servet alb pe brat si iti asaza pe masa o farfurie mare unde sta la loc de cinste o friptura suculenta inconjurata de doua frunze de salata proaspata si vestitii cartofi aurii aburinzi….      TAIATI!

Asta e o scena dintr-un film romantic, dar care ramane in final un cliseu. Vrei sa ai aceleasi experiente pe care le are absolut toata lumea care merge la Paris, sau vrei ceva deosebit, de povestit cand ajungi acasa? Daca te simti aventuros, lasa terasele cu scaune impletite dispuse ca la teatru de pe orice bulevard din Paris, si hai cu mine pe Sena!

Péniche Antipode este o barca ce isi are originile in anii 1940, cand a inceput sa transporte marfuri pe toate canalele Europei. In 2002 a devenit spatiu cultural si apoi restaurant unde vin toti artistii zonei sa ia o gustare, sa bea o bere sau un pahar cu vin si sa se lase leganati de valurile Senei odata cu barca. Cei de-ai casei raman si seara pe barca, pentru o serie de concerte live.

Croaziera gurmanda incepe cu o supa de legume, urmata de felul principal – o tartina generoasa cu branza de capra, coriandru, miere si crema de anghinare alaturi de o salata proaspata si crocanta. La final, vine desertul: crumble cu mere, servit intr-o farfurie multicolora ce te duce cu gandul la mare. Totul la doar 10 euro! 

Acum mai ramane un singur lucru: sa te convingi singur ca se poate manca atat de ieftin si bine in Paris!

Unde?

55 Quai de la Seine

75019 Paris

Stii si tu astfel de locuri inedite in Paris? Lasa un comentariu!

Daca ti-a placut articolul, like & share!

You are not authorized to see this part
Please, insert a valid App IDotherwise your plugin won't work.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!