Să pleci iarna în vacanță nu e lucru simplu. Dacă pe timp de vară ne încap în bagaj vreo 30 de piese, iată că iarna bagajul ajunge plin după vreo 10. Hainele de iarnă sunt mai voluminoase, încălțămintea mai grea și deci trebuie să fim mai atente cu selecția de haine care ajunge efectiv în bagaj cu noi la destinație.
Când plec în vacanță pe timp de iarnă sunt atentă la câteva lucruri:
- Primul lucru pe care îl fac este să verific vremea la destinație. Îmi aduc aminte de un an în care am uitat să fac verificarea și am plecat prin noiembrie în ghete călduroase din București ca să ajung în Israel la 20 de grade. De atunci, verificarea temperaturii a devenit lege pentru mine.
2. În al doilea rând, mă informez cu privire la condițiile de la destinație. Spre exemplu, am răsuflat ușurată când m-am plimbat pe piatra cubică din Amsterdam cu încălțări fără toc. La fel în Dubai, unde tocurile mi-ar fi intrat în asfaltul topit de căldură.
3. Al treilea lucru pe care îl iau în considerare este că nu vreau să arăt neapărat a turist. În primul rând pentru că turiștii atrag mult mai ușor hoții de buzunare. Apoi, pentru că vreau să mă simt parte a locului respectiv, să mă identific cu localnicii. Asta nu înseamnă că voi purta sari în India și pantofi de tango în Argentina, ci doar că nu o să mă vedeți cu sandale de trekking și un tricou inscripționat I love Paris, spre exemplu.
În a treilea, vreau să arăt acceptabil în pozele de la întoarcere, nu să mă întreb ce-o fi fost în capul meu să arăt de parcă m-aș duce în drumeție, în fața Turnului Eiffel. De aceea, vreau să mă simt comod, să pot merge o zi întreagă fără probleme, dar în același timp să pot apărea în poze liniștită.
Pentru iarnă, am câteva reguli pe care le urmez și care până acum au funcționat pentru mine:
- În loc să îmi iau 5 pulovere mari și groase, iau 1 gros, 2 mai subțiri și câteva tricouri. Apoi, fac combinări de n luate câte k, adică layering. Plus că țin mai bine de cald mai multe straturi subțiri decât un singur strat gros.
Click pe fiecare poza pentru detalii
2. Iau cele mai groase piese pe mine, în avion. Aici includ și pălării sau alte accesorii mari și dificil de transportat. Fac astfel loc în bagaj pentru alte lucruri.
Click pe fiecare poza pentru detalii
3. Evit pe cât posibil pantalonii de jeans dacă știu că o să merg la temperaturi scăzute. Or fi ei comozi, dar la capitolul confort termic sunt zero barat. Prefer pantaloni din stofa, un amestec cu lână sau chiar niște colanți groși, pufoși pe interior, purtați cu un pulover oversized.
Click pe fiecare poza pentru detalii
4. Iau o jachetă călduroasă, dar prezentabilă. Gecile de munte sunt comode, dar nu îmi place să le port dacă nu merg la munte.
Click pe fiecare poza pentru detalii
5. Pentru orice eventualitate, iau în bagaj și o ținută de restaurant/bar, ce constă de obicei într-o pereche de botine cu toc gros (sunt scurte și deci ocupă puțin loc în bagaj), colanți și rochie dintr-un material mai prețios. Norocul nostru că acum chiar se poartă rochiile cu bretele subțiri peste o maletă într-o culoare neutră și împăcăm și eleganța și confortul.
Click pe fiecare poza pentru detalii
Toate fotografiile oferite ca inspirație sunt de pe site-ul Fashion Days, care are zilele acestea reduceri importante la o varietate de produse. Cu siguranță găsiți pe site câteva piese ce vă vor fi de folos în următoarea vacanță!