City break Berlin

City break Berlin: ce poţi vedea în 2 zile

Vă propun un city break la Berlin, un oraş ce poate fi văzut cu uşurinţă în două zile. Nu vizitaţi toate obiectivele turistice, dar două zile sunt suficiente pentru a vă face o idee despre atmosfera din Berlin.

1. Prima zi: centrul.

  • Poţi merge cu metroul de la hotel până la staţia Alexanderplatz, unde poţi vedea Turnul Televiziunii, sau Turnul Alex. Măsoară 368m cu tot cu antenă, iar în vârf există o punte de observaţie şi un restaurant rotativ. Se poate urca până la ultimul etaj cu liftul sau pe jos: 986!!! de trepte.City break Berlin
  • tot aproape de centru este Insula Muzeelor, situată pe râul Spree, ce cuprinde cinci muzee şi face parte din patrimoniul Unesco. Primul muzeu, Muzeul Vechi (Altes Museum) (1830), este cel mai vechi muzeu din Germania. A urmat Vechea Galerie Nationala ( Alte Nationalgalerie ), Muzeul Bode (1904), in stil baroc, Muzeul de Artă Bizantină şi cel mai cunoscut, muzeul Pergamon, unde puteţi admira Altarul Pergamon reconstruit, Poarta Pietei din Milet si Poarta Ishtar. Dacă e să intraţi în doar unul dintre cele cinci, acela să fie neapărat Pergamon, vă va lăsa fără cuvinte la fiecare pas!

City break Berlin

City break Berlin

City break Berlin

  • la prânz sau seara puteţi lua masa la unul dintre restaurantele din centru, în Alexanderplatz. Încercaţi neapărat cârnaţii cu cartofi prăjiţi şi beţi o bere rece, oferta e extrem de variată!

City break Berlin

2. Ziua a doua

  • Checkpoint Charlie este cel mai cunoscut punct de trecere între Berlinul de Vest şi Berlinul de Est şi s-a transformat acum într-un muzeu.

City break Berlin

  • Gendarmenmarkt este o frumoasă piaţă mărginită de Konzerthaus, Franzosischer Dom şi Deutscher Dom. În centrul pieţei se află statuia poetului Freidrich Schiller. Aici e locul perfect să faci o mică pauză şi să mănânci o gaufre în linişte.

City break Berlin

  • Pentru o cafea te poţi plimba pe Unter den Linen, un bulevard lung ce se întinde de la poarta Brandenburg până la Insula Muzeelor. Pe stânga şi pe dreapta găseşti cafenele, restaurante şi magazine cu suveniruri. Ia cafeaua la pachet şi plimbă-te pe bulevard, mai ales dacă teii care îl mărginesc sunt înfloriţi.
  • Memorialul Holocaustului se află la capătul bulevardului cu tei. Pe o suprafaţă de aproximativ 19,000 de metri pătraţi sunt construite 2711 coloane asemănătoare unor cavouri.  De la intrare toate par la acelaşi nivel, însă odată ce păşeşti printre ele, ai senzaţia că te scufunzi printre aceste pietre. E de vizitat ziua; pe întuneric, doar dacă staţi bine cu inima!

City break Berlin

  • Poarta Brandenburg este de departe simbolul Berlinului şi obiectivul cel mai fotografiat. A folosit atât ca poartă de tecere între Berlinul de Est şi cel de Vest, cât şi ca punct de observaţie. Sculptura de deasupra porţii o înfăţişează pe Zeiţa Victoriei. Imediat lângă poartă sunt amplasate Pariser Platz şi Ambasada Americii.City break Berlin
  • În final, tot acolo puteţi vedea clădirea Parlamentului german, Reichstag. Se poate vizita în mod gratuit, dar trebuie să vă înregistraţi înainte pe site.

City break Berlin

Aceste obiective pot fi văzute mergând, dacă sunteţi dornici de o plimbare, dar dacă vreţi să salvaţi timp, vă recomand deja celebrul bus hop-on hop-off.

Câteva idei de cazare găsiţi aici, preţurile sunt destul de bune tot timpul anului şi puteţi alege un hotel central, cu acces uşor la obiectivele dorite.

You are not authorized to see this part
Please, insert a valid App IDotherwise your plugin won't work.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!