Malta

Buget de călătorie Malta. Prețuri în Malta, transport și cazare

Cazare

Cazarea te costă în funcție de locul pe care îl alegi. Eu am stat la un hotel de 3* în Sliema, lângă Valletta, și am cheltuit în jur de 50 de euro pe noapte pe cameră, cu mic dejun inclus. În Valletta prețurile sunt considerabil mai mari, pot ajunge ușor la 100 de euro pe noapte. Poți găsi mai jos mai multe variante de cazare.

Booking.com
Malta

Transport

Transportul e extrem de bine pus la punct, există numeroase linii de autobuz care fac legătura între toate zonele insulei. O călătorie costă 1,5 euro iarna (noiembrie-mai) , 2 euro vara (iunie-octombrie) și 3 euro noaptea și se poate plăti direct la șofer. E bine să aveți mărunt, pentru că șoferii sunt în general grăbiți și dacă le dați o bancnotă de 20 sau, și mai rău, 50 euro, vă puteți trezi că trebuie să coborâți. Transportul de la aeroport înspre Valletta, Sliema sau alte orașe se face cu autobuzele X1, X2, X3 sau X4. E bine să verificați traseul înainte de plecare și să alegeți autobuzul potrivit. Prețul e tot 1,5 euro (iarna), indiferent unde mergeți. În aeroprot puteți merge la biroul de transport public, de unde puteți lua o cartela de 12 călătorii cu 15 euro. Nu numai că salvați niște bani, dar cartela nu e nominală, deci poate fi folosită de oricâte persoane, important e să o validați pentru fiecare persoană la intrarea în autobuz.

O altă variantă este cartela nelimitată valabilă 7 zile: 21 euro pentru adulți și 15 euro pentru copii. Această cartelă este însă personală, nu poate fi folosită de mai multe persoane. Aveți acces atât în Malta, cât și în Gozo.

A treia variantă este cartela de 39 euro valabilă 7 zile, care include călătorii nelimitate cu autobuzul, 2 călătorii cu feribotul, și , la alegere, o zi cu autobuzul hop-on hop-off sau o călătorie în Comino, la Laguna Albastră. Mai multe detalii despre ofertele de transport aici.

Ca orice țară vizitată de turiști, există și varianta de autobuz Hop-on Hop-off. În Malta costă 20 euro, iar în Gozo, 18 euro. Noi am luat însă de pe feribotul spre Gozo cu 15 euro în loc de 18. Mai multe detalii despre traseele hop-on hop-off: Malta și Gozo.

Malta

Ferry

Feribotul este după părerea mea o destinație în sine. Eu am luat ferry pe traseul Sliema-Valletta dus-întors, ocazie cu care am văzut de aproape și insula Manoel. Am mers apoi tot cu ferry din Valletta înspre Vittoriossa/Birgu, sau cele trei orașe vechi. Ambele trasee durează în jur de 10 minute și costă 1,5 euro sau 2,8 euro dus-întors. Apoi am luat feribotul mare din Malta spre Gozo. Traseul durează 30-40 de minute și costă 4,65 euro dus-întors. Nu există posibilitatea să iei doar dus.

Mâncare

Cina la hotelul la care am stat a fost 13 euro în sistem bufet, deci all you can eat :)), plus un pahar de vin sau bere. Mâncarea a fost foarte variată, deci a meritat cei 13 euro.

În Sliema, un sandwich cu pui, salată și cartofi prăjiți – 7 euro.

Mâncarea tipic malteză, tocană de iepure – 17 euro

Pizza sau paste – 8-10 euro

Sandwich 3-7 euro

Pastizzi (un soi de pateu cu brânză ricotta – fffff bun! sau cu cremă de mazăre ) – 0,30-0,70 euro

Expresso – 1,6 euro în Valletta în centru, lângă Catedrala Sf. Ioan.

Fructe de mare sau pește – 17 euro

O apă la 2 l – 1 euro la supermarket sau 2 euro la buticuri

Malta

Suveniruri

Magneții au prețuri de la 1-2 euro până la 5 euro, în funcție de model.

V/P Tip – Vizavi de teatru un magnet e 2 euro, însă exact după colț, pe o stradă adiacentă, îl găsiți la 1 euro.

Mai găsiți cărți poștale la 0,25-0,50 euro, și cam tot ce se găsește ca suvenir în orice oraș turistic. Eu am mai luat două tablouri neînrămate cu 5 euro ambele.

You are not authorized to see this part
Please, insert a valid App IDotherwise your plugin won't work.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!