Bordeaux

Bordeaux: top 5 atracţii în patria vinului franţuzesc

Bordeaux este acum şi mai aproape de noi după ce săptămâna trecută Blue Air a inaugurat primul zbor Bucureşti-Bordeaux.

Septembrie este luna cea mai bună pentru a vizita Bordeaux. Tarifele la avion şi cazare sunt mai mici decât in lunile de vară, iar oraşul e mai liber de turişti.

Astăzi vă propun să facem o mică excursie imaginară în Bordeaux, care sper să vă deschidă apetitul şi pentru una reală. Iată cele mai importante 5 locuri de văzut în Bordeaux:

1.  Triangle dOr (Triunghiul de Aur)

Centrul vechi la oraşului se numeşte triunghiul de aur pentru că este mărginit de trei bulevarde: Cours Clemenceau, Cours de l’Intendance, Allées de Tourny. Aici puteţi găsi magazine, baruri, restaurate, cafenele. Punctul central este Place de la Comédie, unde se află teatrul, ce oferă vizite ghidate miercuri şi sâmbătă.

Bordeaux

De neratat este şi Le Monument aux Girondins, o columnă de 54 m. Însă nu columna este interesantă, ci ce se află în faţa ei: o aglomeraţie de statui simbolice reprezintând femei, bărbaţi,  copii, cai, broaşte etc.

Bordeaux

2. Malurile râului Garonne

Dacă mergeţi pe podul Pont-de-Pierre puteţi admira clădirile superbe şi elegante, tipic franţuzeşti, ce s-au construit pe malul râului. De asemenea, de-a lungul râului s-au deschis numeroase restaurante, terase şi cafenele, aşa că aveţi de unde alege dacă vreţi să savuraţi o cafea pe malul Garonne.

Bordeaux

Seara vă plimbaţi pe malul râului şi faceţi câteva fotografii cu Palais de la Bourse oglindit în apă.

Bordeaux

3. Cartierul Saint Pierre

Aici găsiţi cu adevărat urmele medievale din Bordeaux. Străzile înguste şi întortocheate se împletesc dând naştere la piaţete elegante, decorate cu mici cafenele chic. Puţin mai departe, în Place de la Victoire, ajungeţi în partea modernă şi plină de viaţă a oraşului, unde se adună studenţii pentru un pahar de vin (că doar n-or să bea bere tocmai în Bordeaux, nu?!).

Bordeaux

4. Musée du Vin et du Négoce

Iată-ne astfel ajunşi în sfârşit şi la vin. Muzeul vinului e deschis în vechea casă a unui comerciant de vinuri şi pune la dispoziţie o coleţie de vinuri vechi. Taxa de intrare de 10 euro include şi o degustare cu două vinuri.

Bordeaux

5. Cartierele Sainte Croix şi Saint Michel

Aceste două cartiere erau odată locuite de artizani, însă acum fac parte din zona mai liniştită a oraşului. Biserica  gotică Saint Michel, cea mai înaltă clădire a oraşului,  este doar una dintre atracţiile acestor cartiere. Dacă urcaţi până în vârful bisericii veţi avea o vedere ce vă va tăia răsuflarea: întreg Bordeaux, la picioarele voastre!

Bordeaux

 

You are not authorized to see this part
Please, insert a valid App IDotherwise your plugin won't work.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!