Hammamet Tunisia

Aristocratul român celebru în Tunisia: George Sebastian

În micul oraș tunisian Hammamet, la 60 de km de capitală, se află poate cel mai improbabil obiectiv: centrul cultural internațional, aflat într-una dintre vilele cele mai cunoscute ale orașului. Însă nu vila în sine fascinează, ci fostul său proprietar celebru: aristocratul român George Sebastian.

George Sebastian Hammamet Tunisia

Născut în 1896 la Bacău într-o familie de aristocrați, se mută la Paris în jurul vârstei de 20 de ani, ca tot tineretul bogat al vremii. Intră în lumea bună pariziană și face cunoștință cu toți pictorii și scriitorii celebri. La 33 de ani se căsătorește cu o văduvă de origine americană extrem de bogată, cu 20 de ani mai în vârstă decât el. Însă marea lui dragoste nu a fost soția, ci artistul american Porter Woodruff, alături de care va trăi în Hammamet, Tunisia.

George Sebastian Hammamet Tunisia

La momenul acela, Tunisia era colonie franceză, iar Hammamet, un simplu port de pescari. George Sebastian s-a îndrăgostit de micul oraș și a construit acolo o vilă de vacanță unde va invita apoi toate personalitățile care îi erau prieteni, de la scriitori francezi precum Cocteau sau Gide, la actrița Greta Garbo sau regi englezi precum George VI și Edward VIII. Viața extravagantă și apetitul pentru petreceri somptuoase îl aduce pe român în atenția publicului ca dandy extravagant și pune pe harta lumii mondene vila sa din Hammamet.

George Sebastian Hammamet Tunisia

După divorțul de soție, George Sebastian trăiește cu artistul american până la moartea acestuia, în 1959. Corpul său se găsește și acum în curtea vilei din Hammamet. Înainte de a muri, în 1974, românul vine casa sa statului tunisian, care o transformă în centru cultural. Legenda spune că George Sebastian ar fi dorit ca după moarte, cenușa sa să îi fie împrăștiată pe domeniul său din Hammamet, pentru a rămâne veșnic în locul său preferat.

George Sebastian Hammamet Tunisia

Pe cât de interesante erau vizitele pe care le găzduia, pe atât de simplă este vila lui George Sebastian: inspirată din arhitectura locală, cu pereți albi și câteva accente de negru. Singurele care aduc aminte de extravaganța proprietarului sunt piscina înconjurată de coloane și teatrul de piatră.

Transformată acum în centru cultural, vila găzduiește numeroase evenimente culturale și poate fi vizitată. Căutați-o sub numele de Dar Sebastien.

Citește și: Tunisia: de ce, cum, unde să mergi

You are not authorized to see this part
Please, insert a valid App IDotherwise your plugin won't work.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!