agende Carturesti

Am un pont: agenda, prietenul cel mai bun al călătorului

agende Carturesti

Salut, mă numesc Denisa şi sunt dependentă de agende – cam aşa ar suna prezentarea mea dacă s-ar crea un grup al AA – agendaholics anonymous.

Eu nu am multe fixuri, dar acelea pe care le am sunt adânc înrădăcinate şi nu pot reunţa la ele nicicum. Unul dintre acestea este pasiunea pentru agende. Nu ştiu câte am, am pierdut de mult şirul. Nici nu le folosesc pe toate, că nu scriu în jurnal şi nici atât de ocupată nu -s.

Ba chiar de anul trecut am comis şi o basfemie – am început să îmi scriu programul în agenda de pe telefon. Şi am ajuns la aşa ceva doar pentru că nu am reuşit să găsesc agenda perfectă. Decât cu o agendă nepotrivită, mai bine deloc! V-am zis că am o problemă, da?

Cărtureşti clar nu îmi vrea binele, altfel nu îmi explic de ce au introdus reduceri la agende exact la mărcile mele preferate: Moleskine şi Paperblanks. Am câteva agende de la ei care m-au însoţit în multe ţări. Înainte de orice călătorie fac o cercetare şi îmi scriu într-o agendă toate obiectivele importante sau informaţiile practice. Ţin agenda mereu cu mine în geantă şi în timpul călătoriei, căci de multe ori trec prin atâtea locuri încât la finalul zilei nu mai ştiu cum se numea fiecare.

De aceea, pentru mine o agendă de călătorie trebuie să aibă câteva caracteristici esenţiale:

  • să fie uşoară. Când călătoresc mă mişc mult şi un bagaj consistent mi-ar îngreuna ziua.
  • să fie mică/medie. Genţile mici sunt mai uşor de purtat când eşti tot timpul în mişcare, deci prefer agende mici, uşor de folosit.
  • să aibă sistem de închidere. Nimic nu e mai enervant decât să umbli prin geantă şi să îţi zboare din agendă tot felul de hârtii şi post-ituri. De aceea, pentur călătorii şi nu numia,aleg agende care se închid ori cu elastic, ori cu magnet.

Şi ca să nu mă chinui singură, m-am gândit să mai dau şi altora microbul. Am făcut aici o selecţie de agende care pot fi luate în călătorie, uşor de utilizat şi numai bune să primească în paginile lor idei de voiaj. Mare parte dintre ele le am deja, deci sunt testate. Ultimele sunt pe wishlist 🙂

 

click pe fiecare imagine pentru detalii

Carturesti agende

Agenda de mai jos am cumpărat-o de la Paris acum câțiva ani și mă bucur să o văd și la noi – chiar și cu întârziere

De departe preferata mea pentru activitățile zilnice este agenda de mai jos. Poți vedea întreaga săptămână în același timp și te ajută să te organizezi pe zile.

Pentru pasionaţii de Harry Potter

Wishlist

Carturesti agende

 

Parcă scriu mai cu drag și spor într-o agendă frumoasă! Voi nu?

 

 

 

 

 

 

 

 

You are not authorized to see this part
Please, insert a valid App IDotherwise your plugin won't work.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!