11 cele mai ciudate hoteluri din lume

Vacanta a inceput deja sau concediul se apropie? Te-ai plictisit de aceleasi hoteluri anoste in care vii doar sa dormi? Vrei o experienta cu totul noua?

Daca raspunsul macar la una dintre intrebarile de mai sus este da, noi iti propunem, cu ajutorul Fodor’s, unele dintre cele mai ciudate hoteluri din lume. Am ales 11 hoteluri unul mai traznit ca altul care te vor face sa iti doresti sa renunti macar pentru o noapte la clasicul pat de hotel.

1. Villa Hamster, Nantes, Franta

villa hamster

 

Te-ai intrebat vreodata cum se simte un hamster in cusca lui? Ei bine, acum poti afla daca mergi la Nantes, intr-o casuta de 16mp construita asemenea custii unui hamster. Si da, roata chiar functioneaza!

2. Tree bubble, Franta

Sursa foto: www.bubbletree.fr

De acum expresia ” a trai in propria bula” prinde noi intelesuri. Construite 100% din materiale reciclabile, aceste “bule” gazduiesc orice turist curios care doreste sa-si petreaca noptile in natura, dar in acelasi timp in confortul unei camere. Tree bubble ofera mai multe variante de cazare, de la bule semi-trasnparente pentru cei mai pudici la veritabile apartamente construite din mai multe bule.

3. Propeller Isalnd, Berlin, Germania

Acest “hotel” inedit are cate ceva pentru fiecare: o camera cu cosciuge in loc de paturi, alta acoperita cu fragmente de oglinda, sau poate preferi una in care mobilierul este suspendat de plafon… Orice ai alege, este clar ca vei avea parte de o experienta pe cinste!

4. Save the beach, hotel mobil

Sursa foto: www.jwt.com

Daca ti se pare ca arata ca o pubela ei bine…nu ti se pare. Hotelul este acoperit in intregime cu deseuri reciclate. Nu stim cum miroase pe acolo, insa daca iti spunem ca Bar Rafaeli si alte vedete au ales acest hotel inseamna ca poate merita o vizita.

5. Sala Silvermine Underground Suite, Suedia

Acest hotel inspirat parca din cartile cu accente gotice se afla la 600 m sub pamant si este cel mai adanc hotel din lume. Camera din imagine este sapata intr-o veche mina de argint din secolul XVIII si echipata cu mobilier in intregime din argint. Turistii sunt invitati la o vizita rapida si apoi lasati peste noapte la o temperatura de 30 de grade. O atmosfera incinsa de-a dreptul!

6. Treehotel, Suedia

Ramanem in Suedia insa iesim din subteran si ne mutam in copaci. Casutele proiectului Treehotel au felurite forme, de la OZN la cuib de pasari sau un cub acoperit de oglinzi pe care risti sa nu il vezi, fiindca reflecta toti copacii din jur.

7. CasAnus, Belgia

casanus

Numele spune tot! Nu stim cine ar vrea sa doarma intr-o replica imensa a unui intestin uman si mai ales, de ce, insa acest hotel exista in Belgia si se pare ca nu duce lipsa de vizitatori.

8. Giraffe Manor, Kenya

Sursa foto:www.uyaphi.com

Kenya a dus conceptul de “animal friendly” la un cu totul alt nivel. Aici nu numai ca esti primit cu animale, dar risti chiar sa iti fie furata manacare din farfurie de niste girafe curioase si extem de indraznete.

9. The Hobbit Motel, Noua Zeelanda

Sursa foto: www.planetoddity.com

Nu iti face griji daca ai peste un metru si nu ai picioarele extem de paroase, tot poti sta la acest mic motel scos parca din cartile lui Tolkien. Inauntru te asteapta camere confortabile ce pot gazdui pana la 6 persoane si o multitudine de facilitati moderne ce contrasteaza cu exteriorul de poveste.

10. Capsule Inn, Tokyo

Sursa foto: www.japan-articles.japanican.com/

Exact cum sugereaza si numele, te poti caza nu intr-o camera, ci intr-o capsula. Baile sunt la comun, iar spatiul este extrem de redus, insa include facilitati precum TV, consola electronica sau wifi.

11. Hotelul de gheata de la Balea Lac, Romania

Sursa foto: www.hotelofice.ro

Daca cele de mai sus ti s-au parut greu accesibile, iti propunem ceva mai apropiat, dar la fel de inedit. Pentru ca si in Romania avem o groaza de locuri inedite, nu puteam omite hotelul de gheata de la Balea Lac, singurul hotel de gheata din Europa de Sud-Est si unul din cele patru existente in lume. Tema “Hotel of Ice Balea Lac” din 2013-2014 este “Baroque in Ice”, asa ca fiecare din cele 12 camere ale hotelului poarta numele lui Samuel Von Brukenthal, Ludovic al XIV-lea (Regele Soare), Maria Antoaneta, Maria Teresa, Antonio Vivaldi, Bach, Rembrandt, Voltaire, Moliere, dar exista si o camera cu numele celebrului palat Schonbrunn din Viena. Cele trei camere de tip iglu se numesc dupa D’Artagnan, Athos si Porthos.

Noua ne-au placut toate, dar nu suntem siguri ca am vrea sa dormim chiar in fiecare dintre aceste hoteluri… Tu pe care l-ai alege pentru o mini-vacanta?

Daca ti-a placut articolul, like & share!

You are not authorized to see this part
Please, insert a valid App IDotherwise your plugin won't work.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!